perjantai 17. elokuuta 2012

Free Pussy Riot ja anarkistien kadunvaltaus ohikulkumatkallani

Viime lauantaina 11.8.2012 kävelin ympäri Töölöä ja Kamppia aurinkoisesta kesäpäivästä nauttien. Sattumalta törmäsin myös Katu on punk-kadunvaltaustapahtumaan.
PhotobucketPhotobucket

Ohikulkumatkalla piti ottaa muutama kuva. Vaikka itsekin olen osallistunut hyvin monenlaisiin eri kaupunkitapahtumiin (Boombox, Rentofest, Kallio Block Party, Pride, Sun Roba, Alppipuiston kansanjuhla, Kontufest yms), niin tämä tapahtuma vaikutti vähän liian rajulta jopa minulle. Kadulla nimittäin oli kiljukanisteri ja kaiuttimista raikasi hyvin aggressiivinen ja äänekäs punk-musiikki. :D
PhotobucketPhotobucketPhotobucket


Pelkkää kiljunjuontia ja vihaista punkia tämä katuanarkia ei kuitenkaan ollut, vaan heillä oli selkeä sanoma, joka ilmenikin banderolleista.
PhotobucketPhotobucket

Siellä minä sitten turisteilin katu-uskottavien punkkareiden keskellä helmet kaulassa ja Louis Vuittonin laukku kädessäni. :D Oodi elämän monimuotoisuudelle!
PhotobucketPhotobucket
Takki: Vero Moda, mekko: kirppis, laukku: Louis Vuitton
Jacket: Vero Moda, dress: second hand, bag: Louis Vuitton 

Kadunvaltauksesta ei käsittääkseni oltu ilmoitettu virkavallalle etukäteen (esimerkiksi mielenosoituksistahan olisi hyvä ilmoittaa etukäteen), joten poliisien kanssa näyttikin eräillä riittävän selvitettävää paikan päällä.
PhotobucketPhotobucket

Pussy Riotista ja kadunvaltauksesta vielä sen verran, että itse olen demokratian ja sananvapauden vankka kannattaja. Mielestäni on hyvä, että meillä on Suomessa vapaus ilmaista mieltämme. Lisäksi erilaiset tapahtumat, mielipiteet ja  ihmiset vain rikastuttavat yhteiskuntaa tarjoten oman näkemyksensä asioihin. Samaan hengenvetoon kuitekin todettava, että Pussy Riot olisi voinut miettiä mielenilmauksellensa paremman paikan kuin kirkon. Itse en kirkkoon edes kuulu, mutta silti on hyvä kunnioittaa ihmisten erilaisia uskontoja ja elämänkatsomuksia. Sananvapaus on kuitenkin niin tärkeä asia, että toivottavasti venäläiset tuomarit huomioivat sen Pussy Riotin tuomiota antaessaan.

Nyt kuitenkin mukavaa viikonloppua kaikille! 

Last Saturday I was walking around Helsinki and accidently noticed street reclamation by local anarchists and punkers. I strongly support the libery of speach and think that it is good to have ability to express your mind. However it looked funny when I walked past because I was wearing pearls and carrying my Louis Vuitton bag among punkers listening to very loud and aggressive punkmusic. :D Ode to the diversity of life! 

0 kommenttia :