torstai 30. elokuuta 2012

Soccer mom-taipaleen alku ja kaunis Helsinki elokuisena iltana

Tasan viikko sitten aloitin soccer mom-taipaleeni viedessäni Isabellan voimisteluun. Tosin kunnon soccer mom en vielä ole, koska en jäänyt ihastelemaan jälkeläiseni jumppailuja, vaan kustannustehokkaana uraäitinä kiirehdin omalle kuntosalille itsekin treenaaman. :D Samalla maksimoin myös ajankäytön hyödyntämisen, sillä Isabellan voimistelu on samassa rakennuksessa kerrosta alempana kuin SATS, jossa itse käyn hikoilemassa.

Tänään oli taas treenipäivä sekä äidille että tyttärelle ja vitsit miten innoissaan Isabella voimistelusta onkaan!
PhotobucketPhotobucket

Osa teistä saattaa tietää, että aiemmin vierastin pääkaupunkiseutua todella paljon. Olen nimittäin sen verran vastarannan kiiski, että kun lukioaikoina lähes kaikki halusivat Lapista Helsinkiin, niin olin "muka erilainen" ( :D ), etten harkinnutkaan hakevani opiskelupaikkaa täältä. Helsinki oli minulle pitkään vain tylsä välikulkupaikka, josta suuntasin Helsinki-Vantaan lentokentän kautta mahdollisimman kauas ulkomaille.

Vierastin ja vierastan yhä ihmisiä, jotka virheellisesti ajattelevat elämän päättyvän kehäkolmosen ulkopuolella. Tänne muuttaessani päätin kuitenkin ensimmäistä kertaa antaa pääkaupungille mahdollisuuden ja tutustua siihen. Teinkin ensimmäistä kertaa Helsinki-turistijuttuja kuten kävin Korkeasaaressa, Suomenlinnassa, Ateneumissa, Seurasaaressa ja niin edelleen.

Olen nyt asunut Helsingissä reilut puolitoista vuotta ja viihtynyt mielettömän hyvin! Helsinki on sopivan kokoinen: ei liian pieni, eikä liian iso. Lisäksi minulla on onnekseni täällä paljon läheisiä ystäviä ja rakkaita kavereita. Koko ajan kuulee jostain tutusta, joka on muuttanut, muuttamassa tai aikoo muuttaa pääkaupunkiseudulle. Eilen esimerkiksi sain erään Isabellan kummitädin keskuuteemme hänen karistettua Jyväskylän pölyt jaloistansa muuttaessaan Helsinkiin.

Eräänä iltana kaupunki näytti niin kauniilta elokuisessa illassa, että oli pakko ottaa muutama kuva kävelyreittini varrelta. Mannerheimintiellä ko. herran patsas ja nykytaiteen museo Kiasma
Photobucket

Valtion taidemuseo Ateneum
Photobucket

Rautatieasema
PhotobucketPhotobucket

Kolmen sepän patsas ja Vanhan ylioppilastalon Summer Heat-bileet
PhotobucketPhotobucket

En ole todellakaan ainut tänne muuttanut, joka fiilistelee kaunista pääkaupunkiamme.


Mukavaa viikonloppua kaikille jo etukäteen!

0 kommenttia :