torstai 23. huhtikuuta 2009

Kaikki hyvät on köyhiä, sille, sille! (Tää on niille, jotka kulkee omii polkui.)

"Tää on niille, jotka on vieny multa massit.
Tää on niille, jolta otin omat takasi.
Tää on niille, jotka kulkee omii polkui.
Tää on niille, jotka on menettäny jonku.
Tää on niille, jotka selvis kolmekybäseks.
Tää on niille, jotka on särkeny mun sydämen


Ei paljoo tarvii ku vähän selviää, raha on p*ska isäntä, hei pidetään se renkinä.
Pienest asti värittäny ääriviivojen yli, paljo ois sanottavaa, mut en löydä kynii.
Miks yrittää ku vaan yks tuhannesta onnistuu rikastumaan oikeesti, täällä haisee kusetus! 70 prossaa masseist menee vuokraan, loput ruokaan.

On edelleen asioita, joiden vuoksi kuolla. Valkoset kengät, onks se sillä selvä? Sil on kiva kello anna sille p*lluu, sil on rahaa ja autokin, vie sut paikkoihin, ostaa sulle kaikkea kivaa, rakkaus on ilmaa. V*ttuun periaatteet, uudet vaatteet! Frendit vaihtelee ku trendit, se oli se julkkis.
Eläksä rahan takia vai rahalla?

En pärjää järjestelmäs, mulla ei oo kiduksii tai liskon suomuja, hommat menee v*tuiksi. Näis kuutiois eläminen tekee meistä hulluja, lähimpänä luontoa ollaan katsellessa pornoa.
Kaikki hyvät köyhii, parhaat vararikossa"

-Steen1 feat. Julma-Henri: Teille kaikilleVaikka en allekirjoitakkaan kaikkia Steen1:n lyriikoita ja näkökulmia (Julma-Henristä puhumattakaan), niin välillä tekee mieli kuunnella kunnon provosoivaa ja karikoivaa yhteiskunnallista räppiä. Mielestäni on hyvä, että ihmisiä välillä herätellään miettimään asioita.

Sitäpaitsi "kaikki hyvät on köyhiä" on muutenkin päivän teema, sillä verolappuset saapuivat viimeinkin myös minulle. Avasin kirjekuoren innoissani, sillä odotin palautuksia (viime vuonna sain 500e) ja petyin nähdessäni summan 103e -mitä näinkö "vähän" vain? Pettymys vaihtui epäuskoon tajutessani, että maksajan kohdalla on oma nimeni ja saajana verovirasto, eikä toisinpäin. Sain siis MÄTKYJÄ, uskomatonta! :D

Lähipiirissäni kaikki -myös ne, joilla on isommat tulot ja matalammat veroprosentit, murr!- saivat isot palautukset ja mie oonki sit poikkeus. Ens kerralla kyllä pyyän iskää tekeen mulle veroilmoituksen, koska hänen mukaansa mätkyt ovat merkki huonosti laaditusta veroilmoituksesta. ;D haha vitsi, vitsi.

Yhteiskunnalliseen teemaan sopivia valokuvia loppuun. Otettu maanantaina, jonka jälkeen tänne Keski-Suomeenkin saapui kunnon kevät. Nyt tuolla nahkatakki-liivi-yhdistelmällä on jo aivan liian kuuma, itse asiassa nahkatakkikin alkaa olla liian lämmin, mutta en todellakaan valita. EN! Ihanaa <3

Jyväskyläläisiltä löytyy mielipiteitä. Kattokaa vaikka:


Oon naureskellu tolle siitä lähtien, kun näin kyseisen kerrostalon seinän ekan kerran muutettuani kaupunkiin syksyllä 2006.


Siis kuinka luovaa? "Poliisit on kyttiä", ei hyvää päivää :D

Farkut: Miss Sixty
(Teko)nahkatakki: H&M
Aurinkolasit: Rayban
Saappaat: Ellos
Liivi: tädin vanha

Oompas mie uskottava köyhimys Raybanit päässä, haha. :D :D

ps. Mites noi Stora Enson ja Fortumin entisten toimitusjohtajien eläkkeet? Ensin mainittu saa 57 000e/kk ja jälkimmäinen 70 000e/kk. Nice.

4 kommenttia :

fffrida-frida kirjoitti...

hahhah toihan on ihan saletisti matti nykäsen käsialaa :D vähänku "elämä on laiffii", "elämä on ihmisen parasta aikaa", "jokainen tsäänssi on mahdollisuus" jne :D hyvä matti!

Jonna Dark kirjoitti...

Haha meidän kulmilla tää kytät on natsipa*koja on aika vakio töherrys :D noi jotenkin naurattaa jokaikinen kerta..

ilonasi kirjoitti...

Fffrida-frida: Totta, hyvä kun huomasit. Se onki varmasti Matin tekele. Ihan nykäsmainen :D haha

Jonna Dark: Mut hei, "kytät on natsip*skoja" niin siinähä on ees joku pointti tai vertaus, kun toi "poliisit on kyttiä" on jotenki vähä kökkö -eihän siinä oo mitään vertausta tai ideaa! :P

Anonyymi kirjoitti...

Just a smiling visitor here to share the love