perjantai 29. toukokuuta 2009

Gaudeamus igitur - riemuitkaamme!

"Publiikki on akateeminen juhlatilaisuus, jossa tiedekunnan dekaani pitää valmistuville kandidaateille, maistereille, lisensiaateille ja tohtoreille puheen ja jakaa heille tutkintotodistukset. Osallistujien toivotaan pukeutuvan tavanomaista juhlavammin, mutta tiukkoja pukeutumissääntöjä ei ole. Publiikeissa on myös musiikkiesityksiä ja kuohuviinitarjoilu."
-Yliopiston nettisivut

Mie jotenkin tykkään noista yliopiston juhlista: on kiva välillä pukeutua hienosti ja juhlia virallisen kaavan mukaan. Koska formaalista juhlakuviosta huolimatta ei silti ole jäykkää tai tylsää.

Mutta pitemmittä puheitta nyt eilisen kuvien pariin.

Päädyin sit lopulta tuohon Vero Modan siniseen silkkimekkoon, joka pääsi siis neitsymatkalleen publiikkiin ja Päijänteelle. Neljältä alkaneessa kahvitilaisuudessa mulla oli huivi hartioilla, koska etiketin mukaan vasta klo 18 jälkeen iltajuhlissa voi olla olkapäät paljaina. (Terkkuja vain lukion rehtorille etikettiopetuksista ennen ylioppilasjuhlia: hän sanoi, ettei päästä yhtäkään yo-neitokaista juhlasaliin olkapäät paljastavassa mekossa, ilman huivia tai vastaavaa.)
Photobucket

Tuoreet yhteiskuntatieteiden kandidaatit valtio-opista, S ja mie.


Musiikkiesitysten, dekaanin puheen, kättelyjen, ruusujen jaon ja kakkukahvien jälkeen lähdettiin satamaan, jossa meitä odotti kolmen tunnin Päijänne-risteily sekä ruokatarjoilu. Ruoka oli namia ja seura oli huippua.

Tutkimusretkellä laivan kannella, jossa tuuli HIEMAN! Hiuksetki onneks niin tip top, haha.
Photobucket
Kaverini J oli tosiaan mun avec - kohta ihmiset alkaa luuleen meitä lesbopariksi, kun J oli mun avec Isben päiväkodin kevätjuhlissaki ja vaikka missä,haha. :D

Opiskelijakaverini S ja S kauniilla Päijänteellä m/s Suomettarella.Ja sitten illan kohokohta ja pääesiintyjät J & Ilona.
Photobucket

Voi luoja, en kyllä edes tajua, et miten me päädyttiin laulamaan kaikkien eteen, haha. Mutta tunteella vedettiin. :D (toim. huom. mie rakastan oikiastikki laulamista)


Siellä oli siis tarkoitus olla yhteislaulua, mutta kun käytiin pyytämässä toivelaulua haitarisäestäjältä, niin hän pyysi meitä tuonne eteen laulamaan.


Oikein mukavat ja leppoisat publiikki-valmistujaisjuhlat siis oli ja ruoka oli namia ja seura loistavaa.
Photobucket

Päällä oli:

Silkkimekko: Vero Moda
Korkkarit: Anttila (5e :D)
Helmikorviksett: yo-lahja
kristallinen onnenkoru: iskän tuliainen Kiinasta

Tämä laulu jää kyllä aina soimaan päähän. Huomenna luvassa tätä lisää, koska edessä on parin serkun lakkiaiset. Akateemisten juhlien tavoista puhuttaessa, niin tässä laulussa on havainnollistava esimerkki: vain osa säkeistöistä lauletaan, kolmannessa säkeistössä professorit istuvat ja neljännessä taas kaikki naiset.


Puuh, nyt pakko jatkaa pakkaamista ja hakea Isabella päiväkodista, että keretään illaks Matkakeskukseen ja yöjunalla kohti Lappia. Tämä pakkaamisoperaatio on varsin mielenkiintoista, kun ei yhtää tiedä, että viipyykö pari viikkoa, kuukauden vai kenties miltei koko kesän Lapissa. Mulla kun oikiastaan kaikki kaverit lähtee kesäks pois Jyväskylästä - kiitos "mainion" Jyväskylän kesätyötilanteen, murr!

Niin mitäpä me kahestaan Isabellan kans täällä, varsinkin kun voin tehdä töitäni ihan hyvin Rovaniemelläkin. Joten nokka kohti pohjoista siis!

4 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

kivan näköistä menoa :) hei, kysymys joka ei tosin liity postaukseen, kuinka pitkä olet?

j.vee kirjoitti...

vooii onneksi olkoon Ilona nyt kauheesti sitte, hieno juttu!

ja hyvää matkaa Lappiin, nauttikaa!

Anonyymi kirjoitti...

minkälaisia töitä haluiaisit tulevaisuudesa tehdä? :)

ilonasi kirjoitti...

Anonyymi:

Kiitos kommentistasi :)

Mie oon 169 tai just nippanappa 170cm. Eli en mikään älypitkä, mut hitusen keskiarvoa pitempi kuiteski.Näytän noissa yhissä kuvissa siks niin goljatilta, kun J ei oo kovin pitkä ja sen lisäks mulla on vielä korkkarit ja hänellä taas matalat ballerina. :)

J.vee: Kiitos, mut täähän on vasta alkua. :D Tai siis jos nyt vuoden sisään ottas ne maisterin paprut, sit toiv oman alan töihin ja niiden ohella aattelin alkaa lukeen kauppatieteistä vielä toisen tutkinnon.

Ja yritetään nauttia Lapista, so far so good!

Anonyymi: Mie oon tosiaan aika kunnianhimonen, eli tavotteetki on sen mukaset. (Eri asiat tietty miten sit käy, mut toiveet on korkialla,haha :D)

Alunperin hain valtsikkaan, kun halusin poliitikoksi ja diplomaatiksi, missä molemmissa valtio-oppia arvostetaan korkialle. Nyt vois joku ministeriö tai kunnan- tai kaupunginjohtaja olla jees, mut katotaan nyt ja tietysti heti valmistumisen jälkeen ei noista töistä voi vielä ees haaveilla.

Mutta esimies- ja johtotehtävät joko yksityisellä, julkisella tai kolmannella sektorilla ois tavoitteena sit pitkässä juoksussa.

Sori, tästä maratoonivastauksesta! :D