perjantai 8. toukokuuta 2009

Haavepaikkahaaste ja matkakuumeilua

Sain Nooralta jo ajat (tai no viikko) sitten varsin osuvan haasteen matkustushaavekohteista. Osuva siis siksi, että mua vaivaa krooninen matkakuume, joka voi viedä rahani, mutta antaa niin paljon enemmän. Aina kun mahdollista, niin haluan karistaa kotimaan pölyt ja arkihuolet jaloistani ja suunnata kaukomaille. Olenkin ikäisekseni ollut varsin onnekas, sillä olen saanut nähdä ja kokea varsin paljon: ollut kesävaihdossa 3kk Johannesburgissa, Etelä-Afrikassa, au pairina Lontoossa, opiskellut Suomen Kulttuurirahaston ja Opetusministeriön stipendiaattina Kanadassa Vancouverin lähellä sekä vieraillut noin 40 maassa Aasiassa, Afrikassa, Euroopassa sekä Pohjois- ja Keski-Amerikassa. Paljon on kuitenkin vielä näkemättä ja nälkä kasvaa syödessä.

Tällä hetkellä plakkarissa nämä maat:

Ruotsi, Norja, Viro, Latvia, Liettua, Arabiemiraatit, Alankomaat, Venäjä, Puola, Intia, Italia, Saksa, Tsekki, Slovakia, Turkki, Kypros, Itävalta, Unkari, Slovenia, Tanska, Luxemburg, Sveitsi, Etelä-Afrikka, Kreikka, Liechstentein, Botswana, Namibia, Iso-Britannia [Englanti + Pohjois-Irlanti], Kanada, Irlanti, Portugali, Vatikaani, Kroatia, Thaimaa, Kambodza, Laos, Marokko ja Meksiko.

En tiedä oliko tossa kaikki, mutta ainakin suurin piirtein. :)

Mun matkustustahti on kyllä jotenkin vähän hiipunut viime vuosista, koska esim. 2005 kävin tammikuussa Irlannissa, maaliskuussa Portugalissa ja kesäkuussa Italiassa & Kroatiassa. Vuonna 2006 lähdin heti yo-kirjoitusten jälkeen pääsykokeita karkuun tuulettumaan reiluksi 3 kuukaudeksi Kaakkois-Aasiaan akselilla Thaimaa-Laos-Kambodza (ihme kyllä pääsin kuin pääsikin yliopistoon lukemaan valtsikkaa, vaikka reissun aikana avasin pääsykoekirjan tasan KAHDESTI :D :D haha).

Sit syksyllä 2006 muutin Jyväskylään ja alotin opiskelut, Bellan isä muutti pian perässä ja joulukuussa 2006 lähettiin just ennen joulua karkuun pimeyttä ja loskaaa meän ensimmäiselle yhteiselle ulkomaanmatkalle Marokkoon. Vuodesta 2007 olin suurimman osan raskaana, mutta marraskuussa -07 alkoi tuntua taas, että aurinkoa ja valoa kaamokseen on jälleen saatava ja lähdettiin Isabellan ollessa 2 kuukautta Meksikoon.

Viime vuoden 2008 aikana päästiin jopa laivalla Tukholmaan asti, eikä nytkään ole reissuja suunniteltuina. Päätinkin, että viimeistään kun olen saanut graduni valmiiksi, niin pakko päästä ees viikoksi-kahdeksi rentoutumaan reissuun. :)

Mutta nyt siihen haasteeseen.
Eli säännöt ovat yksinkertaiset:

- Valitse 5 paikkaa kuvineen missä haluaisit käydä. Voi olla mikä paikka tahansa, vaikkapa Jäämeri tai sitten Tokio.
- Jos haluat, voit vielä kirjoittaa jotain valituista paikoista.
- Lopuksi vielä haasta 5 muuta bloggaajaa tekemään haaste.

1. Latinalainen Amerikka esim. Venezuela, Chile, Peru tai Bolivia...

Photobucket
Meksiko jätti kipinän lattarimaihin, jonne on päästävä takaisin. Yks mun Kanadan aikaisista huonekavereista oli muuten Boliviasta ja muutenki hengasin suht paljon latinojen kanssa. Ja jos oisin mies, niin vielä parempi, sillä siellä jos missä on KAUNIITA naisia! :D

2. Kuuba
Photobucket
Haluaisin nähdä Kuuban vielä Castron aikana, sillä maa voi muuttua sen jälkeen täysin. Hyvään vai huonompaan suuntaan, sen näyttää aika, mutta haluaisin nähdä maan vielä ennen suurta muutosta.

3. Peking tai Shanghai
Photobucket
Tai yleisesti ottaen Kiina. Poliittinen ja taloudellinen jättiläinen, joka tulee vielä ohittamaan Yhdysvallatkin. Oon kuullut isältä nyt niin paljon hehkutusta Kiinasta, että haluaisin nähdä sen omin silmin.

4. Malesia tai Indonesia
Photobucket
Kiehtovia maita ja eteläistä Kaakkois-Aasia en ole vielä nähnytkään. (Ompa luova selitys/perustelu :D haha)

5. Islanti
Photobucket
Ainut pohjoismaa, jossa en ole vieraillut ja olis jotenki siistiä päästä ratsastaan islanninhevosella (mie oon entinen heppatyttö), kylpeä kuumassa geysirissa ja lisäksi oon kuullut, että islantilaiset on kovia juhlimaan. Sopii mulle!

(Kuvat: Google)

Apua, tän on varmaan tehny jo lähes kaikki, mutta mie haastan silti:
Piretin, Fridan, Tuulin ja jottei menis ihan Jyväskylävoittoiseksi, niin Windan ja Ragdollin. Toivottavasti ees joku näistä haastetuista ei olisi vielä tätä tehnyt.

Nyt hauskaa perjantain jatkoa kaikille! :)

6 kommenttia :

NooranElämää kirjoitti...

Ootpas matkustellu paljon. Yks kateellinen täällä. Itte oon käyny 5 kertaa ulkomailla (Kreeta, Turkki, Latvia, Saksa ja Tallinna) mut näistä 4 reilun vuoden sisään (turkki maalis/huhtikuun vaihteessa 08 ja sen jälkeen noi muut) joten suunta on ollut oikea :)

winda kirjoitti...

Kiitos, teen tämän kunhan lukemiseltani kerkeän :)

Anonyymi kirjoitti...

Moi Ilona
menee ehkä vähän off-topic, mutta jos Islanti-kuumeeseen haluaa saada lievitystä, niin Laukaassa on paikka missä järjetetään pidempiä issikkavaelluksia, suosittelen lämpimästi kokeilemaan:)

Kiits blogistasi, jään mielenkiinnolla odottelemaan uusia postauksia!
Aurinkoa :)

RagDoll kirjoitti...

Kiitos haasteesta. Olen tämän jo saanut, mutta en ole vielä ehtinyt toteuttaa. ;)

ilonasi kirjoitti...

NooranElämää: Joo, mie oon ollu onnekas, kun oon saanu reissata näinkin paljon. Mutta toisaalta kolikon kääntöpuoli on se, että mie en oo esim. käyny autokoulua, auton omistamisesta puhumattakaan jne. Se on aina siitä kiinni, että mihin rahansa käyttää: toisilla kohteena on sisustus, toisilla autot, kolmannella vaikka über kalliit vaatteet ja mulla matkustus jne. :)

Winda: Jee, kiva juttu et ainaki yks haastetuista on sellanen, joka ei oo haastetta vielä tehny. :)

Anonyymi: Voi, kiitos viestistä. Ois kyllä ihan tosi siistiä päästä issikkavaellukselle! Ja muutenkin kommenttisi oli kiva ja kannustava,suurkiitos. :)

RagDoll: Jään siis odottamaan, mitä tuleman pitää. :)

NooranElämää kirjoitti...

Noo, et oo ainoa ajokortiton. Ei oo korttia eikä tuu koskaan olemaan :D Mielummin laitan rahat kanssa matkusteluun. Aiemmin en vaan tajunnut matkustamisen ihanuutta ja dokasin rahat. "Hups". :D